Džumhur: Meč sa Đokovićem u Sarajevu možda do kraja godine

0
308

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izjavio je da je uvjeren da će do kraja godine odigrati egzibicioni meč sa svjetskim brojem 1 Novakom Đokovićem u Sarajevu.

Njihov susret trebalo je da bude odigran 5. jula u okviru regionalnog Adria Toura, ali je meč otkazan zbog pojave virusa korona na turniru u Zadru, kada se uz Đokovića i njegovu suprugu Jelenu zarazilo još nekoliko igrača i trenera.

“Ukoliko dođe do otkazivanja US opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli da odigramo i ove godine. Želim da nastupam i igram i nadam se da ćemo priliku, koja bi se eventulano ukazala zbog otkazivanja serije turnira, iskoristiti za jedan takav egzibicioni turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo. Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularni događaj”, rekao je Džumhur za sarajevski dnevni list “Dnevni avaz”.

Džumhur je dodao kako bi za njega lično bila ogromna stvar da u rodnom gradu ugosti najboljeg tenisera svijeta i jednog od najboljih sportista na planeti.

Potvrdio je kako je već predložio Đokoviću da se taj meč odigra na terenima centra Koševo, za koje je posebno emotivno vezan, jer je tu počeo tenisku karijeru.

Džumhur je bio učesnik beogradskog izdanja Adria Toura, na kom je pobijedio Austijanac Dominik Tim.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here