Mijatović raskrinkao Dodikovu podršku promjene datuma Dana RS-a: ‘Ovaj podatak ne zna 80 posto građana’

0
361

Milorad Dodik, predsjedavajući predsjedništva BiH i lider SNSD-izjavio je da će podržati da se Dan Republike Srpske slavi 15. februara umesto 9. januara.

On je, kako smo već objavili, izjavio: “Ako su oni (Bošnjaci) povrijeđeni, pa ne može 9. januara, da li će im smetati 15. februar? To je dan Prvog srpskog ustanka, a i mi u Republici Srpskoj smo Srbi, poručio je Dodik podsjećajući da 15. februara Srbija slavi svoj Dan državnosti.

Recommended by LuponMediaNa njegovu “podršku” ideji proslave Dana RS-a 15. februara reagovao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

“Polako kako se steže obruč oko kriminala SNSD-a i njihovog lidera tako padaju jedna po jedna nacionalna laž.

Juče je srušena nelegalno napravljena crkva u dvorištu Fate Orlović, a u istom danu je Dodik najavio da više nema 9. januara i parade gluposti na kojoj je dobijao izbore poslednjih 10 godina.

Nekoliko informacija za one koji ne znaju:

Republika Srpska međunarodno nije priznata sve do Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao jedan od dva entiteta u sklopu Bosne i Hercegovine.

Do tada je bila samo izraz političke volje srpskog naroda, bez priznanja u međunarodnom okviru.

Famoznog 9. januara 1992. godine Skupština Republike Srpske je osnovala Republiku srpskog naroda Bosne i Hercegovine, a tek u avgustu iste godine je preimenovana u Republika Srpska,

Tvrdim da ovaj podatak ne zna 80% građana u Republici Srpskoj, a pogotovo ne znaju da ništa od toga nije imalo međunarodno priznanje.

U istom tom vremenu Republika Bosna i Hercegovina je uz puno međunarodno priznanje postala članica Ujedinjenih Nacija 1992. godine.

Ovo su fakti pa koliko god se nekom svidelo ili ne!

E, sad da bude jasno svima Milorad Dodik i SNSD koji dve decenije nose barjak srpskog nacionalizma pod kojim pljačkaju sopstveni narod, potpuno svesni da se steže obruč oko njih daće sve ali sve u šta su se kleli samo da bi što duže ostali na vlasti i na slobodi.

Sa druge strane opozicija u Republici Srpskoj će sada krenuti da ih optužuje za izdaju Republike Srpske i nacionalih interesa, ti isti (PDP i SDS) koji su zajedno sa Dodikom poslali u Hag sve ali sve optužene za ratne zločine i ispunili zajedno sa Dodikom svaki ali svaki zahtev međunarodne zajednice od Dejtona do danas.

SVAKI SLUĐUJE SVOJE
Da zaključimo, proces izgradnje Bosne i Hercegovine ide svojim tokom i ovo će biti normlana građanska država jednog dana, do tada će i Dodik i opozicija i dalje lagati i sluđivati narod oko srpskog interesa, na isti način kako Izetbegović i Čović sluđuju Bošnjake i Hrvate, sve dok svi građani u BiH ne shvate da im je interes što veća plata i penzija, radno mesto, zdravstvo, školstvo…..

Ja znam da sve ovo što pišem jeste bolno u odnosu na dogme koje su vam nametnuli, ali ovo su fakti, ako mi ne verujete dragi Srbi, Bošnjaci i Hrvati, pogledajte svoje novčanike, pogledajte svoju decu širom sveta preko skajpa i zaključite da li sam u pravu ili nisam”, napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here