Oglasio se Željko Komšić nakon rušenja crkve u dvorištu nane Fate Orlović

0
341

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić se oglasio nakon današnjeg rušenja bespravno izgrađene crkve u dvorištu nane Fate Orlović.

U Facebook objavi, Komšić se osvrnuo na istrajnost nane Fate u borbi za svoja prava, poručivši da treba biti primjer i u borbi za normalnu državu.

“Presude Evropskog suda za ljudska prava se moraju izvršavati. Oko njih, ako želimo naprijed, ne može biti trulih kompromisa i popuštanja. Primjer Fate Orlović je primjer istrajnosti. Da je pristajala na pogodbe nikada ne bi vratila svoju imovinu. To je ujedno lekcija i pouka za sve one koji se beskompromisno žele boriti za državu Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko istrajemo na onome što su civilizacijski principi, imamo šanšu da izgradimo normalnu državu Bosnu i Hercegovinu”, napisao je Komšić.

Presude Evropskog suda za ljudska prava se moraju izvršavati. Oko njih, ako želimo naprijed, ne može biti trulih kompromisa i popuštanja. Primjer Fate Orlovic je primjer istrajnosti. Da je pristajala na pogodbe nikada ne bi vratila svoju imovinu. To je ujedno lekcija i pouka za sve one koji se beskompromisno žele boriti za državu Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko istrajemo na onome što su civilizacijski principi, imamo šanšu da izgradimo normalnu državu Bosnu i Hercegovinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here